Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lasaně se špenátem

5. 3. 2008
Suroviny: Zmrazený špenát 200g- lépe ne protlak, ale raději dražší, pozná se to na chuti, voda na podlití-asi půl hrnku, cibule, vejce, 2-3 stroužky česneku, smetana míň tučná, eidam asi 100g, lasane, trochu oleje.

V kastrulku zpěníme cibulku do zlatova, přidáme špenát, torchu podlijeme, necháme asi 20 min dusit. Ke konci přidáme nastrouhaný česnek, rozmícháme vajíčko, přidáme 4-5 lřic smetany (nemáme-li, alespoň mléka.)
Asi ctyricet centimetru ovalnou ci ctvercovou keramickou misku, vymazeme olejem. A prokládáme lasaně, špenát, lasaně, špenát, lasaně, část sýra, lasaně,zbytek špenátu a navrch sýr. Pečeme dvacet minut. Kdo má raději vypečenou kůrku peče 45 minut nebo déle.

Podobně lze připravit i lasaně s gulášem a podobně. nedoporučuji míchat více náplní. Třeba špenát se zeleninou se mi moc nepovedl.

                            Dobrou chuť