Čočka s uzeninou
26. 3. 2008
Suroviny pro dvě porce: Asi hrnek čočky (u předvařené asi o třetinu více), olej jen kapku - maximum lžička, šunku (třeba krůtí), sůl, několik kyselých okurek.
Čočku (nepředvařenou) den předem namočíme do studené vody. Asi do litru .(přebytečnou vodu mužeme využit jako zaklad na polevku) Druhý den ve stejné vodě vaříme čočku do měkka(asi 45 min) teprve po změknutí osolíme. Vodu slijeme. Čočku můžeme malinko dokyselit lákem z okurek. Na pánvičce ohřejeme na kapce oleje plátky šunky pokrájené na proužky. Čočku lehce promícháme se šunkou. Podáváme s okurkou.
Čočku (nepředvařenou) den předem namočíme do studené vody. Asi do litru .(přebytečnou vodu mužeme využit jako zaklad na polevku) Druhý den ve stejné vodě vaříme čočku do měkka(asi 45 min) teprve po změknutí osolíme. Vodu slijeme. Čočku můžeme malinko dokyselit lákem z okurek. Na pánvičce ohřejeme na kapce oleje plátky šunky pokrájené na proužky. Čočku lehce promícháme se šunkou. Podáváme s okurkou.